Ett sätt att koppla av

Ett sätt att koppla av

Människor i dagens samhälle har sällan möjlighet att ta sig tid att reflektera över vad som är viktigt för dem. Med det ständiga överfallet av e-post, sms, uppdateringar och samtal kan det vara svårt för någon att stänga av. Det kan tyckas vara en trevlig idé, men många människor vet inte hur de skulle fylla ett tomt sinne. Då kan det vara värt att prova mindfulness i Falun.

Bristande mindfulness har kopplats till stress, depression, ångest och andra psykiska problem. Mindfulness handlar om att vara fokuserad på det nuvarande ögonblicket med nyfikenhet och medkänsla för sig själv och andra. Att öva sig i mindfulness kan hjälpa dig att få perspektiv på dina tankar, känslor och handlingar, vilket kan ge dig en mer balanserad syn på livet. Mindfulness innebär också att man varje dag tar sig tid att bara slappna av genom att fokusera sin uppmärksamhet på din andedräkt.

Mindfulness kan tyckas vara ännu en självhjälpsteknik som kräver för mycket disciplin för att göra det varje dag, men med hjälp av mindfulnesskurser kan det faktiskt vara ganska enkelt. Formatet kan variera beroende på vilken kurs du väljer, men de flesta kommer att lära ut mindful tekniker och inkludera meditationsinstruktioner. Mindfulnessövningar utövas genom rörelse (yoga), reflektion (promenader) och sång (Kirtan). Det finns också en session där deltagarna får lära sig kreativ och medveten matlagning och provsmakning, så att du kan uppskatta din mat ännu mer.

Om du planerar att delta i en kurs i mindfulness i Falun i år, varför inte först ta dig tid att läsa på om ämnet? På så sätt kan du få full nytta av din upplevelse och kanske till och med pröva saker hemma också. Det finns många bra böcker tillgängliga som ger enkla lektioner som kan göras på egen hand eller tillsammans med andra. Du kan även försöka lära dig om det på nätet eftersom det finns gott om gratis information tillgänglig för alla som vill ha den.


Kommentarer är stängda.